Doelgroepen

Ouderen
Veel ouderen komen nauwelijks nog hun woning uit met eenzaamheid en verveling als gevolg. Boerderij Hartstocht is een heerlijke plek voor ouderen. Het is een plek waar niets moet en bijna alles kan. Werken in de moestuin of boomgaard, de geiten verzorgen of gewoon buiten genieten van een kop koffie en de krant. De ouderen bepalen zelf hoe actief ze zijn.

Psychiatrische patiënten
Mensen met een CIZ indicatie. Begeleiding kan aangevraagd worden zowel vanuit de Wet langdurige Zorg (Wlz) als ook vanuit een PGB om professionele zorg te verkrijgen bij de dagbesteding. Deze doelgroep kan zowel in de parken, natuurgebieden, het moestuinproject als op de boerderij prima aan het werk op een eigen niveau en met eigen doelstellingen.

Jongeren
Jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken kunnen veel baat hebben bij werkzaamheden in de natuur. Ze krijgen weer structuur in hun leven en ontwikkelen zich op verschillende gebieden. Dit helpt ze niet alleen bij het vinden van een baan of opleiding, maar is ook goed voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.

Licht verstandelijk gehandicapten
Ook bij deze doelgroep gaat het om mensen met een indicatie. Voor deze doelgroep is het belangrijk dat er per persoon een plan gemaakt wordt en dat er gepaste begeleiding gegeven wordt dat per individu verschilt. Belangrijk is om te weten dat er voor deze doelgroepen altijd gewerkt wordt met professionals en in kleine groepjes om de kwaliteit van de begeleiding zo hoog mogelijk te houden.

Re-integratie
Mensen die overspannen zijn of een burn-out hebben zitten soms maanden thuis. Het is vaak moeilijk om de normale werkzaamheden te hervatten. Activiteiten in het groen zijn een ideale manier om het huis uit te komen, andere mensen te ontmoeten en je weer nuttig te voelen.

Geïnteresseerd in dagbesteding van Groen en Doen? En wat wij voor u kunnen betekenen?
Bel: 06 – 54 600 439!